dilluns, 1 de maig del 2023

DISSENY D'ESPAIS: MAQUETA PER A UN ESTAND D'UNA ONG

Durant el tercer trimestre a la matèria de Disseny del 2n de batxillerat d'arts plàstiques, a l'Ins Jaume I de Salou, treballem la projectació d'espais. Aquesta activitat que presento és un antic exercici de selectivitat que té relació amb aquest àmbit d'estudi. 

L'enunciat demana a l'alumnat que dissenyi l'estand d'una ONG (triada per a l'alumnat) que ha d'anar ubicat en una fira, i que està col·locat en una cantonada del recorregut d'aquesta, de manera que la gent que passeja per aquests "carrers" pot entrar en aquesta instal·lació efímera a través de dues de les 4 cares de la planta rectangular. L'estand té unes mides determinades d'amplada, de profunditat, i d'altura màxima, que cal passar a escala (en aquest cas E 1/20). 

Amb tot això l'alumnat, s'ha de centrar en la seva ONG triada i fer un llistat de les necessitats a satisfer, creant zones i distribuint-les en el seu interior per a informar als visitants de les tasques d'aquesta ONG, per a publicitar.-se, per a mostrar pamflets o pantalles de la tasca realitzada, reservar un espai per a asseure's o atendre més personalment als interessats i captar socis, un mínim espai d'emmagatzematge per als tríptics, bosses etc. Tot tenint en compte de no entorpir el pas i planificar una distribució funcional i impactant.

L'activitat s'ha de resoldre a partir d'esbossos en perspectiva de com s'imaginen aquest estand, i cal elaborar una planta a escala, a més d'una maqueta. És una activitat molt completa que els permet aplicar coneixements en projectes concrets. Tot seguit us passo fotos de les millors propostes:















































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada